-->
TrendMini Blogger Teması

Tac Mahal


  • Gezilecek En İyi Yerler - Gezilecek Yerler - Hindistan - Tac Mahal - Yurtdışında Gezilecek Yerler
  • 18 Ekim 2015 Pazar
  • erwretrytuyrtrs
  • Yorum Yok

Gezilecek Yerler - Tac Mahal

Eğer yolunuz Hindistan'a düşerse gideceğiniz ilk yer Tac Mahal olmalıdır. Ne krallar ne yüzyıllar eskimiştir bu saray. Hindistan'ın en ünlü ve en büyük saraylarından birisidir Tac Mahal. Hani filmlerde, televizyonda gördüğünüz o büyük beyaz yapıt ve boyundan büyük kubbeleri olan sarayın adı Tac Mahaldir.  O şaşalı ve  dev kubbeleriyle insanın baktıkça bakası geliyor. İçine girdiğinizde ise daha da büyüleyici hale geliyor. Ağzının bir karış açık olduğunu fark edebilirsiniz. Dediğim gibi yurtdışında gezilecek yerler arasında yolunuz Hindistan'a düşerse gideceğiniz yerler arasına Tac Mahal eklenmelidir.

Peki bu büyük Tac Mahal'in Hikâyesi Nedir?
Sene 1600'lü yıllar. O zamanlar tahtın başında Babür İmparatoru Şah Cihan vardır. Savaşların çok ve zorlu olduğu bir dönemdir. Bunula birlikte Şah Cihan'ın karısı 14. Çocuklarına gebedir. Şah Cihan savaşa eşini de götürür sebebi düşkün olmasıdır. Doğum sırasında karısını kaybeder Şah Cihan. Ülkesine döner ve hüzne boğulur. Tam iki sene boyunca yaş ilan eder ve sanata merak sarar. Sanat içinde Tac Mahal'i inşa ettirir.


Ayrıca Taç Mahal dünyanın 7 harikasından birisidir.





Dış Bağlantılar: Gezilecek Yerler,Yurtdışında Gezilecek Yerler,Taç Mahal, Hindistan'da Gezilecek Yerler,Gezilecek En İyi Yerler

Tac Mahal hakkında 0 yorum var.

Ana Kategoriler

Ana Kategoriler

Ana Kategoriler

Ana Kategoriler

Ana Kategoriler

Ana Kategoriler

Ana Kategoriler

Ana Kategoriler

Ana Kategoriler

Ana Kategoriler